Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Χαμογελάστε!! Κάνει καλό :)



Χαμογελάστε !

Προτιμήστε να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο και εξασφαλίστε πολλά χρόνια ζωής, λένε επιστήμονες που ανασκόπησαν πάνω από 160 σχετικές έρευνες και βρήκαν «ξεκάθαρες και ακαταμάχητες αποδείξεις» ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη υγεία και μετρούν περισσότερα κεράκια γενεθλίων. 
Χαμογελάστε!! Κάνει καλό :)

H ευτυχία συνδέεται με την υγεία και τη μακροζωία.




Μάλιστα, οι ενδείξεις που συσχετίζουν τη θετική σκέψη με τη μακροβιότητα είναι πιο ισχυρές ακόμη και από αυτές που συνδέουν την παχυσαρκία με το μειωμένο προσδόκιμο ζωής.
Ένα χαμόγελο μπορεί να πετύχει κάτι πολύ περισσότερο από το να μας κάνει να φαινόμαστε φιλικοί. Μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή όσων βρίσκονται γύρω μας. 

 Το γέλιο προσδίδει υγεία, αναδεικνύει το χαμόγελο και συμβάλει στην φυσιολογική αιμάτωση των περιοδοντικών ιστών. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η άμυνα των ούλων έναντι παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.


Δοκιμάσαστε να κάνετε τις γωνίες του στόματος σας να σηκωθούν όταν νιώθετε πιεσμένοι και αμέσως θα αισθανθείτε μια ηρεμία. Αποτελεί έναν από τους ευκολότερους και οικονομικότερους τρόπους για την καταπολέμηση του στρες.

Επίσης, σύγχρονες έρευνες αναφέρουν ότι γελώντας είναι δυνατόν να χάσεις βάρος. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι 15 λεπτά καθημερινού γέλιου σε διάρκεια ενός έτους αντιστοιχεί με απώλεια βάρος περίπου 4,5kg.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γελάμε;

Χαμηλώνει την πίεση
Ενώ χαμογελάμε, αυξάνονται οι ενδορφίνες και μειώνεται η αιμοστατική πίεση. Μετρήστε την πίεσή σας πριν και μετά από ένα χαμόγελο. Θα εκπλαγείτε από τη διαφορά.

Χαλάρωση και ύπνος: 
Στις γενικότερες ιδιότητες του γέλιου περιλαμβάνεται και η χαλάρωση των μυών του σώματος. Ακόμα, περιπτώσεις ασθενών που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις έχει παρατηρηθεί ότι 15 λεπτά γέλιου λόγω παρακολούθησης κωμωδίας στην τηλεόραση ή ακόμα και διαβάζοντας κάποια κωμική ιστορία προσφέρουν μέχρι και 2 ώρες ύπνου χωρίς ενόχληση και πόνο. Αντίθετα, τα αιμοφόρα αγγεία στα άτομα που παρακολούθησαν το δράμα είχαν περιορισμένη ροή αίματος..

Eνισχύει το ανοσοποιητικό
Το Τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια σε έρευνά του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο αυξάνει τα Τ λεμφοκύτταρα, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό.

Aνακουφίζει από τον πόνο
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι το γέλιο μπορεί να δράσει και ως αποτελεσματικό αναλγητικό. Και αυτό γιατί πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, ουσιών που συνδέονται με την ευχαρίστηση.

" Ένα χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτε, κι όμως είναι ‘ακριβό’. Κάνει πιο πλούσιους αυτούς που το δέχονται, χωρίς, ωστόσο, να κάνει φτωχότερους αυτούς που το χαρίζουν. Διαρκεί όσο μια στιγμή, κι όμως η ανάμνησή του μπορεί να κρατήσει για πάντα."
 Dale Carnegie.

1 comments:

  1. Πολύ ενημερωμένο blog, σφαιρικά σε θέματα υγείας. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο δικό μου (φρέσκο) blog με συνταγές για υγιεινά γλυκά (www.neanikon.gr) Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή