Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ



ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ
      Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε την καινούρια χρονιά βρίσκεται η φράση «να χάσω βάρος». Η ανάγκη για αδυνάτισμα και καύση λίπους γίνεται πιο έντονη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου θα εκτεθούμε στην παραλία. Πέρα από τη γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή, υπάρχουν κάποιες «μαγικές» τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, βοηθούν στο αδυνάτισμα και σε μεγάλη καύση λίπους, ενώ ικανοποιούν το αίσθημα της όρεξης και πείνας.


Τα λεγόμενα Superfoods, ή αλλιώς, Υπερτροφές, είναι τρόφιμα που σε μικρή ποσότητα, καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας έτσι έναν αξιόλογο σύμμαχο σχεδόν όλων των πτυχών της ανθρώπινης υγείας, βοηθώντας στην οικοδόμηση των οστών, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, τη βελτίωση της όρασης και ακόμη κρατώντας οξεία την υγεία του εγκεφάλου.

Δοκίμασε τα παρακάτω νόστιμα τρόφιμα, ένταξέ τα στην καθημερινή δίαιτά σου. Θα χάσεις τα περιττά κιλά λίπους που σε ταλαιπωρούν και το αδυνάτισμα θα γίνει παιχνίδι.

  1. Φασόλια:Μισό φλιτζάνι λευκά φασόλια, περιέχει περίπου 4 γρμ. ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που αυξάνει το μεταβολισμό.Τα κόκκινα φασόλια προσφέρουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες (πάνω από 5 γραμμάρια ανά μερίδα!). Είναι επίσης πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο. Μισό φλιτζάνι κόκκινα φασόλια, περιέχει περίπου 2 γρμ. Τέτοιων υδατανθράκων που βοηθούν στο αδυνάτισμα.                                                                                                                                                                            
  2. Βρώμη:Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μια μερίδα της μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πλήρεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μόλις μισό φλιτζάνι, περιέχει 4,6 γρμ. ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος.                                                                                                                                                                
  3. Αβοκάντο:είναι αλήθεια! Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα πείνας στο σώμα και στην ανάσχεση της λεπτίνης, μιας ορμόνης που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι είσαι χορτασμένη, έτσι ώστε να σταματήσεις να τρως.                                                                                                                                       
  4. Σολομός:Οι άπαχες πηγές πρωτεΐνης μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις χωρίς να μας προσθέτουν λίπους. Ωστόσο, το 50% των γυναικών ηλικίας 18 έως 50 δε γνωρίζουν αν λαμβάνουν αρκετές ποσότητες αυτού του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού.                         Ο σολομός είναι μια πιο άπαχη επιλογή από το κόκκινο κρέας και είναι γεμάτος από υγιή μονοακόρεστα λίπη. Μια μελέτη του 2001 διαπίστωσε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε υγιή μονοακόρεστα λίπη, έχασαν κατά μέσο όρο 4 κιλά.                                                                            
  5. Μπρόκολο:Μαγειρεμένο είτε ωμό, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό για τη συμβολή του στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, με μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών σε λιγότερο από 30 θερμίδες ανά μερίδα, είναι βέβαιο ότι βοηθά και σε προβλήματα βάρους.                                                                   
  6. Καστανό ρύζι:Το καφέ ρύζι είναι η ωφέλιμη εναλλακτική για το λιγότερο υγιεινό λευκό ρύζι. Μισό φλιτζάνι περιέχει 1,7 γρμ. ανθεκτικό άμυλο. Επίσης, το καφέ ρύζι είναι χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι βαρύ και δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενώ έχει λίγες θερμίδες.                                                                                     Μια μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες που ακολουθούσαν υψηλής ενεργειακής πυκνότητας διατροφή, κέρδισαν τρεις φορές περισσότερο βάρος σε διάστημα έξι ετών, από εκείνες που ακολουθούσαν μια χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας διατροφή.                                                                      
  7. Γκρέιπφρουτ:Από όλα τα τρόφιμα που φημολογούνται ότι ενισχύουν την απώλεια βάρους, το γκρέιπφρουτ είναι πιθανόν το πιο διάσημο. Και σε έρευνα επιβεβαιώνεται ότι αυτή η φήμη είναι και πραγματικότητα. Σε μελέτη αποκαλύπτεται ότι η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν περισσότερα κιλά απ' ό,τι οι άνθρωποι που το παρέλειψαν.                                                                                                                                      
  8. Αμύγδαλα:Οι ξηροί καρποί είναι μια ακόμη υπερτροφή, πλούσια σε υγιή λιπαρά που βοηθούν στο αδυνάτισμα. Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν προς αυτό το στόχο. Σε μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά αμύγδαλα, σε μια χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνα που ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα, αλλά αντί για αμύγδαλα κατανάλωναν ένα σνακ με υδατάνθρακες, όπως κράκερς.                                                                                             
  9. Φάβα:Η φάβα είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που περιέχει φλαβονοειδή. Σε μελέτη που διήρκεσε 14 χρόνια, ειδικά αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της συσσώρευσης επιπλέον λίπους στην κοιλιά.                                                            
  10. Κόκκινη πιπεριά:Πρόσθεσε κάποια καυτερά υλικά στα γεύματά σου και θα ενισχύσεις έτσι όχι μόνο τη γεύση αλλά και την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Το πιπέρι καγιέν ή λίγο ταμπάσκο ή η κόκκινη πιπεριά είναι το κόλπο. Περιέχουν όλα καψαϊκίνη, μια ουσία που, σύμφωνα με έρευνες, επιδρά ανασταλτικά στην πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα.                                                                                                                                                       
  11. Δημητριακά ολικής άλεσης:Πέταξε τα επεξεργασμένα δημητριακά στα σκουπίδια και άρχισε να τρως περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως (καστανό ρύζι, βρόμη και 100% ολικής αλέσεως ψωμί και ζυμαρικά).                                                                                                                    
  12. Ελαιόλαδο: Περιέχει μια δόση μονοακόρεστων λιπαρών που ονομάζεται ελαϊκό οξύ, το οποίο ενεργοποιεί μια περίπλοκη διαδικασία στο έντερο που δίνει σήμα στον εγκέφαλο σου ότι είσαι πλήρης.                                                                                                                                                 
  13. Γιαούρτι:Αυτό το κρεμώδες snack είναι φορτωμένο με ασβέστιο. Μελέτες δείχνουν ότι το ασβέστιο μπορεί να περιορίσει την αύξηση του σωματικού βάρους λόγω του ότι εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο λεπτό έντερο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου