Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ SEX-ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Βγαίνεις αρκετό καιρό με το αγόρι σου και σου αρέσει πολύ.Όλα κυλούν υπέροχα και πιστεύεις και εσύ μέσα σου ότι έχει έρθει ο καιρός να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω την σχέση σας, αποφάσισες ότι θες να κάνετε σεξ!!Αναρωτιέσαι σίγουρα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει,πως θα ξέρεις ότι είσαι έτοιμη και όλα τα παρεμφερή.Εδώ θα βρείτε μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε για να αποφασίσετε εάν είστε πραγματικά έτοιμοι.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕΞ

Νιώθεις έτοιμη μέσα σου;

Αν δεν είσαι σίγουρη, τότε δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς.Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να ξεκινήσει το σεξ. Αυτό που έχει σημασία είναι εάν είναι η κατάλληλη στιγμή για σας. Η επιλογή για το πότε θα έρθει αυτή η στιγμή εξαρτάται καθαρά από εσένα και δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από κανέναν ούτε καν από το σύντροφό σου. Το πότε θα έρθει αυτή η στιγμή δεν καθορίζεται από τον έναν μόνο, αλλά και από τους δύο. Ποτέ δεν θα κάνεις κάτι αν δεν νιώθεις και εσύ έτοιμη γι' αυτό. Επίσης, εξαρτάται τι εννοούμε με το «σεξ». Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε και να λάβετε τη σεξουαλική ευχαρίστηση, χωρίς σεξουαλική επαφή. Ίσως πρέπει να ξεκινήσετε κάπως έτσι δειλά – δειλά! 
 http://themata-ygeias.blogspot.com/2013/12/proti-fora-sex-ti-prepei-na-ksereis.html

Σκεφτείτε γιατί θέλετε να κάνετε σεξ;

Το σεξ μπορεί να γίνει μια συναισθηματικά ισχυρή εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι έντονα θετική ή αρνητική δύναμη. Σκέψου λοιπό προσεκτικά τους λόγους για τους οποίους εσύ και ο σύντροφός σου θέλετε να κάνετε σεξ. Συζήτησε με το σύντροφό σου για αυτό.Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις για αυτό , τότε μην το κάνεις!

Αν δεν μπορείς να κάτσεις να μιλήσεις με τον σύντροφό σου με ώριμο τρόπο για την σχέση σας και για το σεξ, τότε πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να κάνεις οτιδήποτε μαζί του!!Δεν υπάρχει λόγος να εμπιστευτείς σε κάτι τόσο σημαντικό έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να συζητήσει μαζί σου κάτι τόσο βασικό και σημαντικό για τη σχέση σας.


Μην αφήνετε κανέναν να σας πιέσει.

   Είναι απόφασή σας και κανενός άλλου.Μερικοί άνθρωποι ίσως προσπαθήσουν να πείσουν ή ακόμη και να πιέσουν τους άλλους να έρθουν  σε σεξουαλική επαφή πριν αυτοί το θέλουν πραγματικά.
  Το ότι νιώθεις οικειότητα,και ίσως μοιράζεστε κάποια φιλιά και χάδια, δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένοι να προχωρήσεις περαιτέρω.
  Έχεις το δικαίωμα να πεις όχι οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμη και αν αλλάξεις γνώμη,σε οποιοδήποτε στάδιο και θέλεις να σταματήσετε.Το σώμα σου είναι δικό σου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις.

Πως θα είναι η πρώτη φορά; 

Το να μην ευχαριστηθείς ιδιαίτερα την πρώτη φορά είναι κάτι συνηθισμένο και όχι πάντα κάτι κακό.

Πολλά αγόρια και κορίτσια ανησυχούν για την πρώτη φορά. Το πιθανότερο είναι να είναι μία εμπειρία που δεν θα σου αρέσει και πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πονέσεις λίγο, ή να ματώσεις,  ή να νιώσεις μία ενόχληση ειδικά αν ο σύντροφος δεν έχει και αυτός προηγούμενη εμπειρία και δεν ξέρει πως να το χειριστεί. Η αιμορραγία συνήθως συμβαίνει επειδή έχουμε ρήξη του παρθενικού υμένα. Το αίμα που θα βγει από την 
κοπέλα δεν σημαίνει ότι πληγώθηκε. Είναι κάτι φυσιολογικό. Μερικές φορές ένα κορίτσι μπορεί να έχει ήδη σπάσει ο υμένας της χωρίς να το γνωρίζει. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα του παιχνιδιού, του αθλητισμού, της ιππασίας κ.λπ.

Πως θα νιώσω μετά;

Σύμφωνα με έρευνες τα περισσότερα κορίτσια μετά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή νιώθουν ντροπή και απογοήτευση, ίσως και φόβο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεσαι έτσι! Διάλεξες τον άνθρωπο αυτόν για να ολοκληρώσεις την σχέση σου, ποιος ο λόγος λοιπόν να ντρέπεσαι μαζί του; Απογοήτευση γιατί; Στους περισσότερους συμβαίνει η πρώτη τους εμπειρία να είναι κάπως "άβολη". Δεν είσαι η μόνη! 
Το sex είναι ένα μεγάλο βήμα στη ζωή σου και κάποια στιγμή θα γινόταν. Σημασία έχει να είχες προετοιμαστεί 
γι ' αυτό. Και τον φόβο δεν θα έπρεπε να τον νιώθεις καθόλου αν έχεις λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Επομένως, η επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι ημέρα συζήτησης με τον σύντροφό σου για το πως θα βελτιώσετε την εμπειρία σας και όχι ημέρα ντροπής!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου